Do te shkojne temperaturat mbi 45 gradë behet thirrje per qendrin ne shtepi

Në Kanada mes një valë të paparë nxehtësie që ka thyer çdo rekord temperature.

Behet thirrje në zonën e Vancouver njerezit te rrine ne shtepia dhe te jene te kujdesshem.

Shumica ishin të moshuar ose kishin probleme shëndetësore.

Ata thanë se nxehtësia ishte një faktor kontribues në shumë raste ndaj duhet te rrini ne shtepia.

Të martën, Kanadaja regjistroi temperaturën më të lartë ndonjëherë për të tretën ditë radhazi, 49.5 gradë C. Para kësaj jave, temperaturat në vend nuk kishin kaluar kurrë 45C.

Po keshtu dhe europa eshte bere pjese i nje moti te nxehte me temperatura te larta ndaj duhet te jemi te kujdesshem sidomos moshat e vjeta.