Deklarata e forte e Manastirliut, paralajmëron diçka për vendin tonë

Ekspertët kanë dyshime të arsyeshme që varianti indian Delta po qarkullon në vendin tonë.

Manastirliu tha se është shumë e rëndësishme që të vijohet me vaksinimin e të gjitha grupmoshave dhe e javët për vaksinimin e hapur do të vijojnë.

“Javët e hapur do vijojnë, me rritjen e numrit të vaksinave, vaksinimi për cdo grupmoshë të vashdojë, shohim që ka funksionuar, është rritur mbulimi me vaksina për të gjitha grupmoshat e shihet intres në rritje dhe për grupmposhën e re, plus 18. Kemi rritje të lehtë të rasteve pozitive, kemi dyshime të arsyeshme që në Shqipëri qarkullon varianti Delta por jemi ende në pritje të rezultateve të laboratorëve të referencave për ta vërtetuar.

Nisur nga ajo që po ndodh në vendet e rajonit dhe evropiaee dihet që ka qarkullim të ketij varianti e ka nevojë për të rritur ndërgjegjësimin“, tha Manastirliu.