Cili eshte roli i gjysheve sipas pediatres se njohur, zonja Lira Gjika.

A duhet te rriten nipat dhe mbesat gjysherit apo nga vete prinderit?

Gjyhja duhet te ndihmoje femijet e vet qe te kene kujdes apo te kujdesen per te vegjlit e tyre.

Gjyshet jane te shume mira dhe vlera e tyre ne ndihmen e nenes se re eshte e pacmueshme.

Ne kete menyre ajo ofrohe te kujdeset per nusen e re sepse dhe ajo edhe vete ka qene ne te njejten situate, sic ka qene edhe ajo vete para 30 apo 40 vitesh.

Gjyshja e mire e keshillon nusen e re dhe nuk e qorton ate nese ben mire apo keq ndonje gje. Keshtu qe ajo thjesht kujdeset qe te keshilloje babain dhe nenen e te por jo qe ta rrise e vetme femijen e tyre nipin apo mbesen e vet.

Ndaj themi se femijet duhet te rriten nga prinderit jo nga gjysherit, sepse edhe psikologet keshillojne pranine e te dy figurave prinderore gjate 3 viteve te para te jetes se femjies..