Çfarë po ndodh në spitalin në Tiranë? Mjekja jep lajmin e mire.

Shefja e Infektivit, Silva Bino ka ngritur sot shqetësiin sa i takon shtrimeve në spitale.

Në një vizitë që ajo zhvilloi së bashku me ministren e Shëndetësisë, Ogerta Manastirliu në qendrën shëndetësore nr.1 në kryeqytet, Silva Bino tha se mbulesa vaksinave por rritet dhe se 24% e popullatës është vaksinuar me dy doza.

Bino më tej u shpreh se kemi edhe rritje të shtrimeve tnë spitale të moshave të reja, kryesisht fillojnë nga 40-vjeç.

“Në kryeqytet se rreth 30% e popullatës është vaksinuar. Shtrimet në spitale janë nga grupmosha mbi 60-vjeç dhe shumë prej tyre të pa vaksinuar. Kjo popullatë nuk duhet të hezitojë të vaksinohet sepse është një grup risku. Por kemi edhe rritje të shtrimeve tnë spitale të moshave të reja, kryesisht fillojnë nga 40-vjeç”, u shpreh ajo.