Ata që pinë duhan e kanë punën pisk tani, janë njerëzit më të rrez ikuar nga koronavirusi

Koronavirusi ka nje mik shume te mire dhe miku me i mire i virusit eshte duhani ndaj te gjithe ju qe e pini jeni ne kohen me te mire per te larguar nga jeta juaj ate.

Zyrtari Kryesor i Mjekësisë për Anglinë ka paralajmëruar se duhanpirësit jane ne rrezik më të madh nga koronavirusi sepse virusi ngjitet me shume me ata qe konsumojne ate.

Duke iu përgjigjur pyetjeve nga deputetët, Profesori Chris Ëhitty tha: ‘Për shumicën e infeksioneve të frymëmarrjes, shqetësoheni për njerëzit që pinë duhan pak më shumë. Ata kanë më shumë të ngjarë ta marrin atë dhe sistemi i tyre imunitar është më pak i mirë. Nëse do të hiqni dorë nga pirja e duhanit, ky është një moment shumë i mirë për ta bërë atë.

Epidemiologu Saskia Popescu tha për Business Insider se kushdo që ka një histori të pirjes së duhanit ‘mund të rrisë rrezikun e shqetësimit të frymëmarrjes më të rëndë ose pneumonisë.’ Profesori i Universitetit Kombëtar Australian (ANU) Sanjaya Senanayake tha për Daily Mail: “Pirja e duhanit shoqërohet me sëmundje të tjera siç janë sëmundjet kronike të mushkërive dhe kronike të zemrës, të cilat shoqërohen me sëmundje dhe rezultate më të këqija nga koronavirusi. Gjithmonë është një kohë e mirë për të lënë duhanin te gjithe ju qe e konsumoni eshte koha me e mire per ta larguar nga jeta juaj.

Shperndajeni kete postim tek miqt tuaj qe ata ta largojne ate nga jeta e tyre.