A keni probleme me harresën?Ja cfare lajmi te mire ka shkenca per ju

0
400

A jeni edhe ju nga ata që harrojnë edhe gjërat e vogla të përditshme?
Shpeshherë mund të keni hasur probleme me harresën por tani ka ardhur koha për tu krenuar për këtë gjë. Nëse mendoni sejo cdo gjë duhet mbajtur mend atëherë ta dini se truri juaj është dakort me ju.
Gjithmonë kemi ditur se të mbajturit mend është cilësuar si një virtyt inteligjence tek njerëzit. Por studiuesit e universitetit të Torontos deklarojnë gjithashtu se të harrosh është njësoj e rëndësishme si të kujtosh

Sipas studiuesve truri yne filtron të gjitha detajet e cdo informacioni duke mbajtur brenda ato që do t`i duhen në jetvn e përditshme dhe i largon ato që i duken të padobishme.
Etiketimi `kujtesë e keqe` është një mekanizëm në trurin tonë që krijon vend vetëm për informacionet e reja të nevojshme. Ai shmang hapësirat dhe kursen energji që shkaktohet në trurin tonë nga informacione të përditshme dhe të shumëfishta.
Profesori Blake shpjegon pse informacionet si numrat e telefonit apo emailet të cilat mund t`i gjejmë lehtësisht ka shanse të mos i regjistrojmë në tru. Prandaj thuhet se truri ynë regjistron vetëm gjëra përgjithësuese apo përmbledhje të gjërave që na shërbejnë më mirë në vendimmarrje.

Jo vetëm që truri juaj do të lirojë hapësirë për informacionin e ri por gjithashtu e rimbledh materialin ekzistues për një vendimmarrje më të lehtë. Kështu që ne nuk i mësojmë dot gjërat përmendësh thjesht sepse truri jonë e refuzon ta bëjë atë. Këtë detyrë është e pamundur ta kryej dikush që harron