A do paguhen faturat e ujit dhe të dritave në muajt e ‘lu ftës’? Vjen pergjigja qe se prisnim

A do ti paguajme faturat e ujit dhe te dritave ja se si Kryeministri i Shqiperise Edi Rama ka thene një herë e mirë se është e pakuptueshme dhe e panevojshme të pezullohen pagesat e faturave të ujit dhe dritave në këtë periudhë sepse kjo do te conte ne falimentim sherbimet elektrike dhe ate te ujsjellesit.

Ja cfare shkruan ai:“Por ne mezi e kemi ngritur atë sektor nga gërmadhat se duhet për sot e për nesër, për në mars, prill qershor e për në korrik e shtator”.

Nëse vendosim që ne te mos ti paguajm energjine dhe ujin atëherë vendosim që ta bëjmë Shqipërinë black out pra ta dergojme ne gremine pas disa muajsh sepse e cojmë kompaninë e shpërndarjes në pamundësi likuiditeti përshembull.

Por ndodhe dhe keshtu kur se kuptoj pse s’duhet paguar energjia përderisa je në shpi ndërkohë që pagën që ti do ta marrësh, do ta merrje, do e marrësh njësoj duke ndenjur në shtëpi, atëherë pse s’duhet paguar? Në cilin vend të botës është parë kjo gje?

Ka vende shumë të zhvilluara që bëjnë shtyrje 1 apo dy muaj por ne nuk jemi ndër ta se mezi e kemi ngritur atë sektor nga gërmadhat se duhet për sot e për nesër, për në mars, prill qershor e për në korrik e shtator.

Qe keshtu faturat do te paguhen ndaj rrini te qete dhe mos u stresoni.