5 arsyet pse ju dhemb stomaku pas mardhenies intime

Disa gra, pasi kanë kryer marrëdhënie seksuale, mund të ndjejnë atë që perceptohet si dhimbje stomaku. Ndoshta, ju po pyesni arsyet e këtij çrregullimi dhe pse mund të ndodhë. Dhimbjet gjatë ose pas marrëdhënieve seksuale, në çdo rast, janë më të përhapura nga sa besohet dhe shumica e këtyre shqetësimeve janë vetëm dhimbje barku: zona midis kërthizës dhe ijeve. Ka shumë shkaqe që mund të shkaktojnë këtë lloj dhimbjeje pas marrëdhënieve seksuale. Mary Jane Minkin, një mjeke në Spitalin Yale New Haven, sqaroi disa pika, duke folur për Shëndetin e Grave dhe duke shpjeguar pse ndodh ky fenomen.

1. Pozicioni seksual
Arsyeja e parë nga e cila varet dhimbja është pozicioni gjatë marrëdhënies seksuale. Dhe kjo ndodh kur ka një depërtim të thellë. Çfarë të bëjmë atëherë? Ose përdorni ilaçe kundër dhimbjes dy orë para aktit ose provoni pozicione alternative që problemi të mos përsëritet.

2. Infeksion vaginal
Sëmundjet seksualisht të transmetueshme si gonorrea dhe klamidia, të cilat mund të përhapen nga vagina në mitër, në tubat fallopianë ose vezoret mund të sjellin probleme dhimbjesh, sidomos në zonën e legenit. Për më tepër, nëse keni një inflamacion vaginal të mëparshëm dhimbjet vijojnë dhe ju duhet të merrni ilaçe nga mjeku.

3. Tharja vaginale
Dhimbja në bark që po përjetoni mund të jetë për shkak të thatësisë vaginale. Mund të shkaktohet nga marrja e pilulave të kontrollit të lindjes ose nga afrimi i menopauzës. Për të zgjidhur problemin, thjesht përdorni një lubrifikant dhe nëse kjo nuk funksionon, këshilla është që të shkoni te mjeku i cili do të jetë në gjendje të listojë ilaçe të dobishme për t’u përdorur: për shembull, estrogjenin vaginal.

1. Pozicioni seksual
Arsyeja e parë nga e cila varet dhimbja është pozicioni gjatë marrëdhënies seksuale. Dhe kjo ndodh kur ka një depërtim të thellë. Çfarë të bëjmë atëherë? Ose përdorni ilaçe kundër dhimbjes dy orë para aktit ose provoni pozicione alternative që problemi të mos përsëritet.

2. Infeksion vaginal
Sëmundjet seksualisht të transmetueshme si gonorrea dhe klamidia, të cilat mund të përhapen nga vagina në mitër, në tubat fallopianë ose vezoret mund të sjellin probleme dhimbjesh, sidomos në zonën e legenit. Për më tepër, nëse keni një inflamacion vaginal të mëparshëm dhimbjet vijojnë dhe ju duhet të merrni ilaçe nga mjeku.

3. Tharja vaginale
Dhimbja në bark që po përjetoni mund të jetë për shkak të thatësisë vaginale. Mund të shkaktohet nga marrja e pilulave të kontrollit të lindjes ose nga afrimi i menopauzës. Për të zgjidhur problemin, thjesht përdorni një lubrifikant dhe nëse kjo nuk funksionon, këshilla është që të shkoni te mjeku i cili do të jetë në gjendje të listojë ilaçe të dobishme për t’u përdorur: për shembull, estrogjenin vaginal.