Temperaturat do te shkojne deri ne 47 grad.Do te futememi në javën ‘përvëluese’

0
261

Po afrohet një valë të nxehti që Evropa rrallë e ka parë po ashtu kjo vale do te shkoje drejt Ballkanit.

Organizata Botërore Meteorologjike ka paralajmëruar se një valë e të nxehtit pritet ta godasë. Sipas kësaj organizate, i nxehti që do të përcillet me temperatura të larta, do të jetë intensivë dhe do të shkaktojë thatësira dhe rreziqe nga zjarret.

Tregues i temperaturave ekstreme që prekin Evropën është dhe situata në Britani, ku termometri pritet të ngjitet edhe deri në 40 gradë në orët e ardhshme. Në veçanti, autoritetet kompetente në Geraia Albiona kanë lëshuar një paralajmërim të veçantë për temperaturat e larta që do të prekin te gjithe Evropen dhe Ballkanin nga e hëna në të premte.

Vapa ekstreme do të prekë dhe Gadishullin Iberik. Tashmë në Portugali, temperaturat janë 4-5 gradë mbi nivelet normale, për sezonin, me temperaturat që arrijnë 40 gradë Celsius.

Vendet iberike janë gjithashtu drejt valës së të nxehtit për temperatura veçanërisht të larta javën e ardhshme, me termometrin që rritet shtatë gradë të tjera dhe merkuri tregon 47 gradë në Spanjë, veçanërisht në Sevilje. Vala e të nxehtit do të kalojë edhe në Francë dhe Gjermani ndërsa në disa pjesë të këtyre vendeve temperaturat pritet të arrijnë deri në 40 gradë.

Në Greqi temperaturat do të nisin gradualisht rritje nga fundjava, ku vendi do të “piqet” javën e ardhshme dhe temperaturat mund të kalojnë 40 gradë.

Vala e nxehte pritet te vije dhe drejte vendin tone ne ditet ne vazhdim.