Shkuan per pushime ne Greqi shikoni se sa kushton nje kafe dhe pak buk me gjalp

0
61

Mbi tarifim raportohen nga turistët që kanë paguar “me ar” për kafenë e çastit të shpikur nga grekët në Fira, pra bëhet fjalë për frape.

Një familje e cila aktualisht ndodhet në ishullin e vullkanit për pushime disaditore, siç raporton në protothema.gr , ka paguar 12 euro për një frappe dhe 6.5 euro shtesë për një ekspres.

“Ndoshta ka luajtur një rol që në vend të sheqerit kanë vënë një lugë akullore në frappe, por unë ende mendoj se tarifa është e tepruar ” tha ai.

Turisti pagoi 12 euro të tjera për një tas me kos dhe mjaltë (të paketuara komerciale) dhe 12 euro të tjera për një bukë të thekur me djathë , gjithsej 42.50 euro.

Të mendosh që ka ankesa të mëdha për cmimet në jugun tonë, por mesa duket kudo në vendet që ka shumë pushues, ndodh i njëjti fenomen me cmimet.

Nuk duam të jusitifkojmë cmimet në jugun tonë, që shumë herë i tejkalojnë pritshmëritë, por ja e njëjta gjë ndodh dhe në Greqi, njeriu shkon atje ku do dhe merr shërbimin që do.