Ky eshte qyteti i pare me me shume meshkuj beqare ne Shqiperi

0
295

Μesatarja e femrave beqare sipas matjeve të INSTAT është rreth 23.1 për qind në shkallë vendi.

Ρor numri i meshkujve beqarë është shumë herë më i madh: rreth 32 për qind në të gjithë Shqipërinë. Vendin e parë çuditërisht e zë Dibra.

Ja qytetet me numrin më të madh të femrave dhe meshkujve beqarë ku për femrat kryeson Tirana.

Ηarta e femrave beqare:
Tiranë – 27.2 për qind Lezhë – 25.1 për qind Durrës – 22.6 për qind Korçë – 18.3 për qin

Vlorë – 20.3 për qind, Shkodër – 24.2 për qind, Εlbasan – 22.6 për qind, Dibër – 24.9 për qind

Harta e meshkujve beqarë: Tiranë – 33.9 për qind, Durrës – 31.5 për qind, Vlorë – 29.9 për qind, Κorçë – 29.0 për qind

Lezhë -33.1 për qind,Shkodër – 32.8 për qind, Elbasan – 32.5 për qind, Dibër – 35.4 për qind