Toka nuk gjen qetesi.Ekipi i shpetimit vrapon me vrap pasi godina po lekundet. Video

0
1950

Situatat e vështira që duhet të përballojnë shpëtimtarët e ekipeve të shpëtimit që operojnë pas tërmetit në Turqi janë kapur në një video duke dalë nga ndërtesa pas një pasgoditje.

Videoja kap momentin kur shpëtuesit amerikanë dhe francezë dalin nga një ndërtesë pas një pasgoditjeje në provincën e Antakias.

Sipas Anadolu, në këtë godinë po operonin ekipet e shpëtimit nga SHBA dhe Franca për të nxjerrë tre personat e bllokuar në rrënojat për të cilët kishte informacione se ishin gjallë.

Pothuajse në të njëjtën kohë shpëtimtarët turq që po jepnin një intervistë për Anadolu, më duhej ta ndërpresja për shkak të pasgoditjes.

Sipas agjencisë shtetërore të lajmeve të Turqisë, pas tërmetit, shpëtimtarët amerikanë dhe francezë u kthyen në ndërtesë për të vazhduar punën e tyre.

Vihet re se, sipas Agjencisë Turke të Menaxhimit të Emergjencave (AFAD), më shumë se 233,000 shpëtimtarë po operojnë në terren në Turqi.