Sizmiologu grek ben paralajmerimin e fort.Qendroni larg ketyre shtepive pasi pritet nje termet tjeter

Sizmiologu i njohur grek Akis Tselentis dhe në të njëjtë kohë drejtor i Institutit Gjeodinamik të Athinës kishte parashikuar tre ditë në parë se një tërmet i fortë do të godiste zonën e Heraklion ditën e sotme. Duke iu referuar aktivitetit sizmik në Kretë, sizmiologu u bëri thirrje njerëzve që të respektojnë masat sizmike dhe të shmangin shtëpitë e vjetra prej guri.

Ndërsa kujtojmë se në nëntor të vitit 2019, sizmiologu grek Akis Tselentis kishte parashikuar se tërmete të fuqishme do të godasin vendin tonë dhe që do të shoqërohen me pas lëkundje të fuqishme.

Postimi i tij i plotë:

Sot në mëngjes patëm një tërmet tjetër 3.7R në Arkalochori. Siç e kam deklaruar vazhdimisht, ky fenomen do të vazhdojë për një kohë të gjatë në të ardhmen, por intervalet midis tërmeteve do të zbehen, por ato do të lëvizin në këto nivele. Nga instrumentet shtesë që kemi vendosur në zonën më të gjerë, ne kemi llogaritur me saktësi shkaqet e fenomenit i cili është për shkak të defekteve të Kastelli dhe Thrapsano, të cilat janë të lidhura në sfond nën rrafshin e Bashkisë Minoa.

Ne gjithashtu kemi vërejtur një veprim të vogël sizmik në zonën e Archanes Vassilion në fajin e Yukhta të cilin ne gjithashtu po e monitorojmë. Unë jam në kontakt si me kryebashkiakun e Arkalochori ashtu edhe me kryebashkiakun e Heraklion, ndërsa në një takim të fundit që pata me guvernatorin e Kretës u vendos që të vazhdohet me një program shumë të rëndësishëm në lidhje me mburojën antisizmike të Kretës me theks në zonë që aktualisht është në stimulim. Ju duhet të vazhdoni të ndiqni masat e mbrojtjes sizmike dhe të shmangni shtëpitë e vjetra prej guri siç ju thashë.

Burimi:in.gr Përktheu dhe përshtati:JOQ ALBANIA