Shkuan ne Itali me leje 3 mujorshe, ngelen ne meshire te fatit shqiptari pa asnje lloje ndihme

Orest H emigroi drejt Italisë në vit më parë, si punëtor sezonal në fermat siçiliane.

Ai thote se:“Po bëj tre muaj pa punë dhe pa ndihmë ekonomike”. .

Ai mbeti i kënaqur me pagesën, por edhe punën, 22 vjeçari vendosi të qëndronte duke shkelur afatin tre mujor.

Pasi ai donte te punonte perser nuk u kthye ne atdhe.

Oresti thote se:“Po të kthehesha nuk do kisha mundësi të vija më këtu”, Por muajt që pasuan e bënë shumë të vështirë jetesën në Itali, jo vetëm për të, por të gjithë shqiptarët që jetojnë dhe punojnë pa dokumente në vendin fqinj.

Duke qenë se janë të padeklaruar, ata janë lënë në mëshirë të fatit nga qeveria italiane, duke mos marrë as ndihma financiare dhe as pagat e shlyera nga autoritetet.

Ndaj jeta atje tashme eshte ber e veshtire dhe me plot probleme financioare.

Ndaj duhet te keni kujdes sepse tamshme situata eshte e vehstire deri sa te kthehet ne normalitet.

Keshtu ka ndodhur dhe me njeher te tjere kur ka qene ne kushte te veshtira per shkak te pandemise pasi jane pa letra dhe nuk marrin asnje ndihme.