Pse qentë nuhasin vendet intime të njerëzve? Kjo është arsyeja

0
281

Pothuajse të gjithë ne kemi qenë të paktën një herë viktima të një qeni kurioz, shumë më të interesuar për të nuhatur pjesët tona intime sesa për të na dhënë këmbën.
Nëse e keni jetuar atë, me siguri ndani ndjenjën e turpit që ju ndjeni në ato kohë, për të mos përmendur që ka shumë të ngjarë që fytyra juaj të bëhet kaq e kuqe sa duket se do të shpërthejë
Kur kjo ndodh ne mendojmë se kafsha nuk është e “trajnuar” mirë nga pronari, por gjithçka është shumë larg realitetit.
Në kundërshtim me atë që shumë besojnë, qentë nuk kanë asnjë ide se sa na shqetëson që të na prekin në pjesët intime. Ata e bëjnë atë me instinkt; ata kërkojnë informacion rreth personit, në të njëjtën mënyrë si me llojin e tyre.
Era është ndjenja që e karakterizon një qen, që i bën ata të duan të njohin përmes hundës gjithçka që i rrethon; për këtë arsye, pa bërë dallim ata kanë tendencë të nuhasin pjesët intime të njerëzve dhe të kafshëve, për të marrë informacionin që u nevojitet.

Gjakderdhjet, djersitja, më mirë të njohura si feromone, bartin aroma me informacion shoqëror të qenieve njerëzore dhe gjenden në sasi më të mëdha në zonat gjenitale. Kur një qen na ankimon, ai dëshiron të zbulojë feromonet dhe kjo mund të bëjë që ai të tërhiqet në këto zona, në njerëz që sapo kanë pasur marrëdhënie seksuale ose në femra gjatë periudhës së tyre menstruale.
Era e zhvilluar e qenve është për shkak të një lloj qeseje të vendosur në pjesën e tyre të gojës, me kanale që hapen për të marrë molekulat e erës. Sapo mbledh aromën, llamba e saj olfative në procesin e trurit e informon në një mënyrë shumë të veçantë.

Era në këto kafshë që ne i duam kaq shumë është aq akute, saqë disa fermerë e përdorin këtë cilësi për të identifikuar lopët në fazën e ovulacionit dhe për të përfituar nga periudha shumë e shkurtër e tyre pjellore, për t’i sjellë ato më afër për të riprodhuar.

Në Shtetet e Bashkuara, një grua paditi një qen dhe pronarin e tij, pasi e la kafshën ta prekte dhe nuk e qortoi fare. Ajo pretendoi se vuajti ngacmimin seksual. Për fat të mirë ka autoritete me sens të përbashkët, të cilët injorojnë një ankesë kur nuk ka kuptim.

Në fund, ankesa e zonjës nuk vazhdoi, sepse “flirtimi” i një qeni nuk përbën ngacmim seksual të pronarit të saj.

Siç mund ta shikoni, edhe pse qenët janë trajnuar, instinkti i tyre është diçka që ne nuk duhet ta injorojmë në asnjë mënyrë.