Rihapet Italia.Me ne fund hap kufijtë për turistët por jo per te gjithe ndaj kujdes

Te gjithe vendet evropiane duan te presin turistet per te rimekembur ekonomine e vendit te tyre.

Keshtu dhe italia pas gjithe asaj pandemi dhe gjendje shume te rende kerkon te marr vemendje per te risjell turistet per te vizituar ate.

Tashme gjendja eshte stabilizuar dhe korona eshte drejte fundit te saj dhe italia kerkon te filloje pritjen e turisteve qe nga data 3 qershor tashme shtetas te BE mund te vizitojne Italine per te kaluar pushimet.

Qeveria italiane nënshkroi dekretin që lejon turistët nga BE dhe Shengen të vizitojnë vendin nisur nga data 3 qershor dhe te gjithe te fillojne te levizin drejte italise.

Turistët nuk do të karantinohen pasi Italia kërkon të joshë turistët dhe tenton rinisjen e ekonomisë së mbyllur që prej 9 marsit.