Per duhet ta mbani këtë bimë në shtëpitë tuaja

0
155

Përfitimet e të pasurit lule shpata ne shtepi.

Përveçse zbukurojnë ambientet e brendshme të shtëpisë sonë, ato janë bimë shumë të dobishme për shëndetin tonë.

Këto kanë një kapacitet të madh për të thithur toksina dhe për të çliruar ajër të pastër, duke pastruar kështu të gjitha dhomat në shtëpinë tonë. Prandaj rekomandohet ta keni brenda.

Është gjithashtu shumë e lehtë për t’u kujdesur, nuk kërkon përpjekje të mëdha për ta mbajtur atë, do të duket gjithmonë bukur. Pavarësisht kësaj, është e nevojshme të njohim nevojat e saj themelore në mënyrë që të mos i besojmë vetes dhe më pas të vuajmë pasojat.

Lule shpata kanë nevojë për kujdes të caktuar thelbësor për t’u rritur dhe zhvilluar. Duke marrë parasysh këto kujdes, bima do të rritet bukur:

Drita

Kjo është një bimë shumë e qëndrueshme, e cila toleron shumë mirë si ekspozimin në diell ashtu edhe në hije. Megjithatë, ju këshillojmë që ta vendosni në një vend gjysmë hije, pasi nxehtësia e tepërt me kalimin e kohës mund të dëmtojë gjethet e saj.

Eshtë mirë ta vendosim pranë një dritareje në mënyrë që të marrë ndriçim gjatë gjithë kohës. Shtëpia jonë do të përfitojë ajer, falë fuqive të saj pastruese.

Uji

Sansevieria karakterizohet nga durimi i periudhave të gjata të thatësirës, ​​ajo mund të tolerojë lehtësisht 6 javë pa një pikë të vetme uji.

Pavarësisht kësaj, ju rekomandojmë që ta ujisni çdo 7 deri në 10 ditë në mënyrë që të rritet siç duhet. Kujtojmë se është një qenie e gjallë, e cila duhet të hidratohet.

Sasia e ujit do të varet nga madhësia e bimës, nëse bima është ende e vogël, thjesht shtoni një filxhan ujë.

Si ta plehrosni bimen.I lajmë dhe i lëmë lëvozhgat e vezëve të thahen shumë mirë dhe më pas do t’i shtypim. Këtë pluhur do ta përziejmë me ujë dhe do ta ujitim bimën si zakonisht.

Rezultatet do të jenë të dukshme, bima juaj do të forcohet dhe do të jetë sërish e fuqishme.

Ju pëlqen kjo? Ndani frymëzimin me miqtë tuaj!