Pamje si nga fundi i botës vijnë nga Italia/ Ja c’ka bërë breshëri në Itali; Ka rënë i madh sa një grusht

Stuhia e forte e breshrit që g oditi disa pjesë të Italisë, shkaktoi radhë të gjata tra fiku dhe dë mtimin e disa makinave.

Kokrra breshëri me përmasat e një grushti i shkatërruan automjeteve xhamat e përparmë. Inc identi i pazakontë gati sa nuk solli për pla sje masive të makinave në njërën prej autostradave kryesore të vendit, ndërsa shkaktoi ka os e pa nik mes qytetarëve.

Pamjet e makinave të ndaluara me dë mtime serioze që bl lokonin rrugët, u bënë virale në mediat sociale. Stuhia go diti më shumë në pjesën veriore të një rruge që lidh Milanon me Napolin e për shkak të saj, seksioni ndërmjet Parmës dhe Fiorenzuolës u mbyll përkohësisht. Sipas the Guardian disa persona u lë nduan kryesisht nga copat e xhamit, por nuk ka raporte për dëmtime serioze. Personat ne zonat më të go ditura u paralajmëruan sakaq që deri sa të mbaronte stuhia, të mos dilnin nga shtëpitë.

Ekspertët në Itali kanë nisur të shtrojnë pyetjen përse breshëri kishte këto përmasa këtë radhë. Më shumë se breshër thonë ata, nga qielli duket sikur binin copa të mëdha akulli. Shkencëtarët shprehen se ndonëse jo e drejtpërdrejtë, një lidhje me ndryshimet klimatike ekziston. Pasojat e këtyre ndryshimeve po shihen ngadalë në të gjithë planetin e manifestohen veç të tjerash edhe me intensifikimin e fenomeneve meteorologjike ekstreme, të cilat janë bërë jo vetëm më të dhu ns hme, por edhe më të shpeshta.