Mjeku italian ben deklaraten e forte: “Ja cfare do te ndodhe brenda 2 viteve me te pavaksinuarit”

“Ka një shans të mirë që ata që nuk janë të vaksinuar” kundër Covid 19 “të infektohen brenda 2 vitesh”. Kështu Matteo Bassetti, drejtor i Klinikës së Sëmundjeve Infektive të Poliklinikës San Martino në Genoa, komenton për Adnkronos Salute atë që u tha nga virologu Andrea Crisanti, i ftuar dje në transmetimin ‘Piazzapulita’ në La7, domethënë, “me Deltën variant, i cili ka një shkallë transmetimi më të madhe se 7, të gjithë njerëzit e pavaksinuar infektohen branda 2 viteve”.

“Kjo ndodh sepse – shpjegon Bassetti – varianti Delta është shumë më ngjitës se ato të mëparshmet, në këtë i ngjan lisë së dhenve, dhe nëse vazhdon të qarkullojë sepse një përqindje e konsiderueshme e popullsisë së ekspozuar mbetet, këta njerëz do të infektohen . Shumë do të bëjnë një formë asimptomatike të sëmundjes, por një përqindje do të bëjë një formë te rende. Pra, të lejosh që varianti Delta të qarkullojë pa vaksinim është shumë i rrezikshëm “./shqiptari.net/