Mjeket i thane qe nuk ke gje modelja zbulon se eshte ne fazen e 4 te kancerit te gjirit

0
10824

Një modele u diagnostikua me kancer të gjirit në fazën e katërt.Philecia La’Bounty, 35 vjeç, zbuloi për herë të parë një gungë të dyshimtë në gjoksin e saj në korrik 2018.

Mjeket i thanë asaj se gunga ishte beninje – që do të thotë jo kanceroze – dhe e bindën se ajo ishte shumë e re dhe e shëndetshme për të pasur sëmundjen, ndërsa refuzuan t’i ofronin një mamografi që t’i shpëtonte jetën.

“Pranimi i këtij ishte një gabim i madh dhe e kuptoj tani se duhet të kisha luftuar më shumë për testimin,” shpjegoi Philecia, nga Kalifornia.

Tragjikisht, rreth tetë muaj më vonë, pas dy takimeve të tjera me mjekë, Philecia, vetëm 29 vjeç, u diagnostikua me kancer gjiri në fazën 4.

Modelja thote se:“Ndihem si një plakë e vogël shumicën e mëngjeseve – kyçet e mia janë të ngurtësuara dhe kam dhimbje dhe rraskapitje”.

“Por jeta ndryshoi jo vetëm për mua, por edhe për bashkëshortin, familjen dhe miqtë e mi”, shtoi ajo.

Ajo tha se “përpiqet të mos mendojë shumë për të qenë e vetëdijshme për ndryshimin që mund të kishte bërë një diagnozë e mëparshme”.

Ndaj keshilloj cdo femer qe te bej kontroll dhe te keshillohet nga mjeku te mos i ler gjerat ne fund si une.