Lajmi i mire per heqjen e kufizimeve midis Italisë dhe Shqipërisë: Senatori italian i ben kerkesen qeverise italiane

Senatori Tommaso Nannicini, në mbështetje të fushatës për heqjen e kufizimeve për udhëtime midis Italisë dhe Shqipërisë i paraqiti një kerkese Kryeministrit Mario Draghi, Ministrit të Shëndetësisë, Roberto Speranza dhe Ministrit i Punëve të Jashtme Luigi Di Maio për të zbuluar cilat janë arsyet për mbajtjen e kufizimit kundër Shqipërisë,

pavarësisht rekomandimit të Këshillit Evropian, dhe nëse ai nuk e konsideron të përshtatshme për të rishikuar pozicionin e Qeverisë, shpejt, dhe për të hapur kufijte në Itali për të gjithë ata që vijnë nga Shqipëria dhe anasjelltas

Një mobilizim i madh i komunitetit shqiptar në Itali, si dhe i qytetarëve italianë të lidhur me Shqipërinë, bëri të mundur mbledhjen e më shumë se 6,000 nënshkrimeve në 5 ditët e para të nisjes së peticionit “Eliminimi i kufizimeve për udhëtimin nga dhe nga Shqipëria” .

Te shpresojme se në një ndërhyrje në kohë nga Ministri Roberto Speranza me një urdhër të ri, këto kufizime të hiqen sa më shpejt të jetë e mundur.