Ky është një nga ushqimet që shkakton kancerin më të madh. Ndaloni së ngrëni menjëherë!

0
515

Sallami eshte vertetuar qe eshte ushqim i demshem dhe kancerogjen ndaj ndaloni së ngrëni menjëherë!

Kanceri është emri i zakonshëm që përfshin një sërë sëmundjesh të lidhur me një proces të pakontrolluar që vërehet në ndarjen e qelizave. Mund të fillojë në mënyrë të lokalizuar dhe të përhapet në indet e tjera përreth.

Megjithatë, ajo që është vërtetuar është fakti që sallami është shumë i rrezikshëm për shëndetin.

Prodhohen në mënyrë artificiale dhe nuk përmbajnë asgjë natyrale. Ato janë një përzieje e mishit të derrit, pulës dhe viçit.

Në fakt, përgatiten me mbtetjet e këtyre përbërësve, si: koka, këmbët, indet dhe lëkurët e tyre me yndyrë. Ato përzihen me sasi të mëdha kripe, nitrate dhe kimikate të ngjashme duke dhënë një produkt përfundimtar. Shtohen poashtu aroma të ndryshme .Universiteti i Hawai paraqiti prova ku rezultatet ishin të tmerrshme.

Sipas tyre, konsumimi i këtij produkti rrit rrezikun e shfaqjes së kancerit pankreatik deri në 67 për qind. Përdorimi i nitrateve dhe nitriteve rezultoi të ishte në sasi të mëdha, që janë shumë të rrezikshme për shëndetin.