Grekja shtiret si shtatzënë para burrit, i merr foshnjen shqiptares dhe e prezanton si fëmijën e saj

Një ngjarje aspak normale dhe e zakontë ka ndodhur së fundmi në Greqi dhe këtë herë ‘viktimë’ ka qenë një 28-vjeçare shqiptare. Mediat greke kanë shkruar se nga një maternitet i njohur shtetëror në Athinë, një nënë 45-vjeçare e dy fëmijëve, të moshës 4 dhe 10 vjeç, nga martesat e mëparshme rrëmbeu një fëmijë të porsalindur. Ajo e mbështolli me një triko dhe u largua me një taksi për t’ia paraqitur partnerit të saj të ri si fëmijën e saj, pasi ishte shtatzënë dhe abortoi. Por ajo e kishte mashtruar atë për disa muaj me radhë duke i treguar barkun e saj mbipeshë sikur ishte shtatzanë dhe një sërë ekzaminimesh mjekësore të rreme , të cilat kishin të bënin me një tjetër shtatzëni.

Por në të njëjtën kohë, një grua 28-vjeçare me origjinë shqiptare lindi fëmijën e saj të dytë në orën 10:30 të mëngjesit dhe u dërgua në një dhomë treshe në katin e parë të maternitetit. Menjëherë më pas, infermieret i sollën pranë saj vajzën e porsalindur dhe oshnja ishte në shtratin e parë nga dera e përparme e dhomës. Në orën 4.45 të mëngjesit, shqiptarja ra në gjumë pasi ushqente fëmijën me gji. Pak më vonë, një zhurmë e çuditshme e zgjoi atë. Ajo pa një hije në korridor dhe pa krevatin e zbrazët pranë saj dhe fëmijës së saj që ishte zhdukur disa orë më parë. E panikuar, ajo ngriti zërin dhe doli në korridorin e maternitetit. Kur u konfirmua se një nga infermieret nuk e kishte marrë foshnjën për t’u kujdesur për të, ajo dha alarmin.

Infermierja e ndërrimit vrapoi te porta e maternitetit për të parandaluar që dikush të largohej nga ajo, ndërsa mamia përgjegjëse kontaktoi me telefon kompaninë private të sigurisë për të mbyllur të gjitha portat dhe më pas policinë. I gjithë mobilizimi u bë me një vonesë të gjatë. Kjo ndodh sepse rrëmbyesja , e cila ishte endur nëpër maternitet që nga pasditja dhe ndërsa tre nënat dhe foshnjat e tyre flinin, hyri në dhomë, kapi foshnjën e 28-vjeçares, “e futi në triko të saj dhe u largua nga hyrja kryesore e maternitetit ”, pa parë askush asgjë. Ajo hipi në një taksi dhe shkoi në shtëpinë e saj në Egaleo.

Ajo i tha partnerit të saj se ajo lindi në një spital urgjent me operacion cezarian, por u largua sepse nuk donte të qëndronte në të. Por fqinji që kujdesej për fëmijët e saj, lajmëroi Policinë, pasi ajo e dinte të vërtetën. Ajo vetë, fillimisht duke folur në polici, pohoi se fëmija ishte i saji dhe se e lindi vetëm në shtëpinë e saj. Pastaj, kur nuk mund të mohonte më atë që kishte ndodhur, ai deklaroi se donte një fëmijë dhe shkoi ta merrte atë. Foshnja, pasi iu nënshtrua ekzaminimeve mjekësore u vërtetua se i përkiste 28-vjeçares shqiptare. 45-vjeçarja u arrestua dhe u dënua nga Gjykata e Athinës me 9.6 vjet burg për rrëmbimin e një të mituri nën moshën 14 vjeç.

Megjithatë, prindërit e të porsalindurit u ankuan në Gjykatën Administrative dhe kërkuan kompensim nga spitali prej 150,000 euro secili për të kompensuar dëmin moral që pësuan. Gjykata Administrative e Shkallës së Parë të Athinës i dha 15,000 euro secilit prej dy prindërve. Spitali i maternitetit apeloi kundër vendimit të shkallës së parë, por Gjykata Administrative e Apelit e Athinës hodhi poshtë të gjitha pretendimet e tij si të pabazuara.