FRYMËMARRJE E RËNDË.Miliona njerez në rrezik nga sulmet vdekjeprurëse gjat seksit.Paralajmërojnë ekspertët

0
269

Seksi mund të shkaktojë sulme astme, zbuloi një studim.

Një përpjekje e madhe në dhomën e gjumit mund të sjellë probleme me frymëmarrjen për të sëmurët – rreth 5.4 milionë britanikë.

Dr Ariel Leung tha: “Shumë njerëz nuk e kuptojnë se shpenzimi i energjisë i aktivitetit seksual është pothuajse i barabartë me ecjen në dy shkallë si ti ngjitesh shkallet dy e nga dy me vrap.

“Rastet e raportuara janë të rralla, ndoshta sepse ata që vuajnë nga një shpërthim astme mund të mos e kuptojnë shkaktarin.”

Ata shtuan se disa “përkeqësime të astmës pas koitale” shkaktohen nga sforcimi fizik gjate mardhenies.

Dr Leung vlerësoi se midis 40 dhe 90 për qind e astmatikëve vuajnë simptoma ose sulme kur ushtrojnë mardhenie dhe kjo mund te jete fatale per ju.

“Njerëzit mund të mos jenë të kënaqur të diskutojnë me alergologun e tyre për një shpërthim astme që është shkaktuar nga seksi.

“Kur astma e shkaktuar nga aktiviteti seksual identifikohet dhe trajtohet siç duhet, alergologët janë më në gjendje të përmirësojnë cilësinë e jetës së pacientit të tyre.”

Ndaj bej nje vizite tek mjeku nese ke probleme me frmemarrjen gjate intimitetit