Doktoresha nuk e besoj kur diagnostikohet me tumor: ‘Nuk e kisha menduar kurrë’

0
168

Një mjeke e re ka dalë me paralajmërim për të gjitha femrat që të mos ” e shpërdorin mundësinë” për t’u kontrolluar pasi ajo vetë e zbuloi papritur kancerin e saj.

Gjinekologia, Dr Lauren Juyia 37 vjeçe, papritmas filloi të ndjente shpesh e me shpesh një “rëndim në fund të barkut” dhe lodhje të vazhdueshme por që ajo e anashkaloi duke qenë një nënë e zënë me punë gjithë ditën. Megjithatë, në gusht të vitit të kaluar, këmbanat e alarmit filluan të binin tek ajo dhe ndaj shkoi për analiza ku u diagnostikua me kancer në zorrën e trashë në fazën 4. Ajo kreu nje nderhyrje per te hequr masat e krijuara prej metastazes ne trupin e saj dhe vazhdoi kimioterapine. Ishte nje tumor joaktiv dhe tashme ska me asnje shenje te semundjes.Dhe ky eshte nje lajm i mire per ate.

Mjekja tregon per veten e saj se ajo konsiderohej si personi me me pak shanse se kushdo per kancer duke qene se jeton si vegane prej shume vitesh, ben stervitje, nuk konsumon alkol apo duhan dhe ska histori ne familjen e saj me pare per kancerin kolorektal (te zorres se trashe).

Prandaj ajo u keshillon femrave qe te mos e anashkalojne kurre asnje simptome qe tejkalon 2 jave dhe te qendrojne vigjilente pavaresisht moshes pasi kur jemi te rinje disa simptoma trupi nuk i shfaq sepse eshte me elastik.
Por gjithmone shkojini deri ne fund ekzaminimeve.