COVID-19 në Shqipëri, ish-ministri parashikon me keq çfarë mund të ndodhë me virusin: Kjo gjë duhet bërë para se ….

Edmond Panariti Ish-ministri i bujqësisë ka ber nje postim kur thote qe pritet nje val me e rende me te infektuar me koronavirus dhe shqiperia duhet te kete mbi 2000 shtreter ne spitale per tu kujdesur per te semuret

Sistemi shëndetësor do futet në ko laps në rast vale të dytë, duhet që të sigurohen stoqe barnash antivirale si dhe stoqe rezervash ushqimore në rast të një paralize të ripërsëritu të tregtisë ndërkombëtare.

Besohet ende se rritja e ndjeshme aktuale e numrit të rasteve të reja me coronavirus në botë, përfshirë edhe vendin tonë lidhet me lehtësimin e masave karantinore dhe jo me valën e dytë të inf eksionit.

Por ka që mendojnë se edhe mund të mos jetë kështu!

Por a ndodhemi në “dallgë” apo gjëndemi ende jashtë saj dhe a priten “cuname” në vjeshtë ? Mbetet për tu parë!

Si rregull epidemiologjik sa më gjatë të qarkullojë infe ksioni në popullata aq më i lartë është probabiliteti i “valëve” apo “dallgëve” të reja të inf eksionit.

Sipas CDC amerikane dhe Anthony Faucit të task forcës Amerikane, është e mundur që këtë vjeshtë apo prag dimri të përfshihemi nga “dallga” e dytë.

Prandaj duhet ta çojmë numrin e shtretërve reanimatorë në spitale në shkallë vendi në 2000 deri para vjeshtës.

Ndaj duhet te ruani distancimin social dhe te jeni te kujdesshem.