Bimet qe duhet ti mbani brenda ne shtepi.Pastrojne ajrin nga toksinat dhe ju mbajne te shendetshem

0
75

Bimet qe mbahen brenda ne shtepi pastrojne ajrin nga toksinat dhe ju mbajne te shendetshem

Shume bime qe ne i mbajme ne shtepi nuk jane vetem per zbukurim por ato edhe pastrojne ajrin e ambjentit ku vendosen.

Sipas nje studimi eshte gjetur se bimet me gjethe jeshile qe mbahen brenda ne shtepi perthithin toksinat e ajrit e ne kete menyre kjo lidhet edhe me uljen e stresit apo me uljen e simptomave te alergjise, duke bere te jetoni me te shendetshem transmeton shikon.news

Ne gjetjet e publikuara se fundmi thuhet se nje perzierje e bimeve me gjethe te gjelbra pastron helmet e ajrin brenda 8 oreve dhe per me teper shkencetaret besojne se sa me i ndotur ajri aq me shpejt punon nje bime per te larguar ato perberes toksik nga ajri.

Thithja e tymrave të benzinës mund të çojë në acarim të mushkërive, dhimbje koke, të përziera, dhe është lidhur me një rrezik në rritje të disa semundjeve si astmës dhe sëmundjeve të tjera kronike nga ekspozimi afatgjatë – duke kontribuar në uljen e jetëgjatësisë transmeton shikon.news