Babai bëri tatuazhin e plagës kirurgjikale të djalit të tij, që ai të mos ndihej i mënjanuar

0
752

Fëmijët mund të kenë shumë pasiguri për shkak të sëmundjeve ose situatave që iu është dashur të përjetojnë. Megjithatë, prindërit janë gjithmonë të gatshëm të bëjnë çdo gjë për të kapërcyer këto frikëra. Qëllimi përfundimtar është që fëmijët e tyre të jenë gjithmonë mirë.

Këtë e demonstroi Josh Marshall, një njeri që mund të jetë babai më i mirë në botë. Në këtë artikull ne ndajmë të gjitha detajet e historisë së tij të bukur. Babai bëri një shenjë (tatuazh) në kokë për djalin, që të ndihej i sigurt. Djali 8-vjeçar i Josh, Gabriel, u diagnostikua në vitin 2015 me ‘astrocitoma anaplastike’, një lloj kanceri në tru.

Për shkak të kësaj, ai duhej t’i nënshtrohej një operacioni që e la pa flokë dhe një “mbresë” të pakëndshme në anën e djathtë të kokës. Për këtë arsye, me kalimin e ditëve, djali filloi të ndihej shumë i pasigurt. Epo, ai i tha babait të tij se besonte se shenja e operacionit e bënte atë të dukej si një përbindësh.

Për shkak të kësaj, babai i tij mori vendimin për të bërë një tatuazh, që imitonte “mbresën” e tij. Kjo, me qëllimin që nëse dikush e shikonte djalin, do të vinte re se babai i tij dukej njësoj. Kështu u rrit ndjeshëm besimi i fëmijës. Epo, fëmija iu tha të gjithëve se ai dhe babai dukeshin si binjakë.

Për shkak të besimit që fitoi djali, babai mori shumë urime për gjestin e tij të bukur të mirësisë. Përveç kësaj, ai vendosi të marrë pjesë në konkursin e Fondacionit St. Baldrick për babain më të mirë tullac. Kjo konsistonte në ngarkimin e një fotoje në të cilën prindërit tregonin se kishin rruar kokën për të mbështetur fëmijët e tyre me kancer. Kështu, morën pjesë gjithsej 55 burra.

El padre y su hijo

Josh ngarkoi një foto me djalin e tij dhe tha se e kishte bërë tatuazhin për ta ndihmuar atë të rifitonte besimin e humbur. Në këtë mënyrë ai mori 5000 vota dhe fitoi çmimin. Por përtej çmimit, Josh tha se ishte i lumtur për publicitetin që kishte mundur t’i jepte kancerit të fëmijëve. Fëmijët kanë nevojë për mbështetje të shpeshtë për të ndihmuar në ruajtjen e motivimit të tyre të paprekur.

Për fat të keq, Gabriel mbylli sytë përgjithmonë në vitin 2018. Megjithatë, babait të tij i mbeti qetësia se dha gjithçka për ta bërë të ndihej i fortë dhe i dashur. Kjo histori tregon se prindërit janë heronjtë e mëdhenj të fëmijëve të tyre.

Epo, ata bëjnë gjithçka që është e mundur që të ndihen mirë dhe të mund të kapërcejnë të gjitha pasiguritë që i pushtojnë. Në të njëjtën mënyrë është reflektimi besnik se prindërit janë një ilaç i madh për fëmijët e tyre. Ata gjithmonë përmbushin objektivin për të lehtësuar zemrat e tyre.