A e mbani mend “Sandër mafishja” shikoni sa shume ka ndryshuar ne moshen 71 vjecare. Foto

0
426

Aktori Ilir Bezhani eshte nje nag akatoret brilant shqiptar dhe mbahet mend per publikun si Sandri te “Pallati 176”. Ai sot eshte 71 vjec dhe ne i urojme dite te bukur dhe plot projkete te reja ne teater.

Lindi ne Tirane, me 10 maj . Pasi mbaroj Teknikumin e Ndertimit, kreu sherbimin ushtarak, dhe me pas shkollen e mesme ne vitin 1969. Qysh ushtar filloi te shkruaj pjese skenike. Ne vitin 1975, mbaroi Institutin e Larte te Arteve dhe nisi pune si aktor ne teatrin “Bylis” te Fierit, ku debutoi per 7 vjet.

Luajti role te ndryshme, por spikati me rolin e Rushkes te komedia Shoku Niqifor e Pellumb Kulles, permes se cilit vizatoi nje karakter komik interesant, njeriun e drejtuar e komfuz, qe ngaterohej me te tjeret e vetveten, duke shfrytezuar mire kundertite ne sjellje, pershtatje, veprim, cka u vleresua edhe me cmimi ne finalen e teatrove.