6 simptomat alarmante që tregojnë se ju duhet të pastroni mëlçinë tuaj!

0
14869

Mëlçia juaj është një organ vital i trupit që ndihmon në heqjen e mijëra toksinave dhe gjithashtu kryen funksione të ndryshme që do ta mbajnë trupin tuaj të shëndetshëm. Pra, kurrë mos e nënvlerësoni fuqinë e mëlçisë pasi është një organ i rëndësishëm që ka shumë funksione të ndërtuara. Këtu kemi listuar disa nga shenjat qe ju tregojne se duhet të kujdeseni për mëlçinë tuaj.

Alergjia
Kur mëlçia është e ngadaltë dhe e mbingarkuar atëherë ajo do të shkaktojë alergji. Truri i njeh substancat si alergen dhe lëshon antitrupa dhe kimikate. Ajo krijon kruarje dhe skuqje.Nëse mëlçia juaj është e shëndetshme atëherë do të pastrojë plotësisht gjakun nga te gjitha molekulat e dëmshme dhe do të heqë gjithashtu edhe alergenet.

Lëkure e verdhe dhe sy te verdhe

Nëse lëkura ose sytë tuaj jane të verdhë, atëherë mund të jetë një shenjë e verdhëzës. Kur mëlçia juaj fillon të grumbullojë bilirubin shumë për shkak të një sëmundjeje atëherë është verdhëz. Qelizat e kuqe të gjakut të vdekura formojne pigment të verdhë në mëlçi.

Lodhje kronike

Kjo është një sëmundje që shkakton gripin për një kohë të gjatë dhe simptomat mund të përjetohen para gjashtë muajve të diagnozës. Mëlçia juaj bëhet toksike, prandaj ndodh. Mëlçia e kthen glukozën në glikogjen për të siguruar energji. Ajo ndalon prodhimin e glukozës.

Dhimbje në zonën e mëlçisë

Ndjenja e dhimbjes në mëlçi ose në ndonjë zonë rreth saj është një tjetër simptomë. Fillon me një dhimbje të shurdhër dhe më pas bëhet intensive. Mos harroni nëse mëlçia ndalon procesin e detoksifikimit, atëherë do të vuani dhimbje dhe tretja e ushqimit do të jetë gjithashtu e vështirë për ju.

Ënjtje këmbë dhe kycesh

Nëse ju injoroni një problem të vogël atëherë mëlçia juaj përpiqet ta riparojë vetë dhe procesi i formimit të indeve do të fillojë. Sa më shumë inde, aq më e vështirë për mëlçinë të kryejë mirë punen e saj. Më pas ajo shkakton lëngun që grumbullohet në këmbë.Fillon ënjtja, por nuk do të ndjeni ndonjë dhimbje.

Fitimi i peshës

Fitimi i peshës gjithashtu mund të jetë simptomë e dëmtimit të mëlçisë. Nëse jeni duke ngrënë një dietë normale dhe nuk ka ndonjë ndryshim hormonal atëherë konsultohuni me mjekun tuaj sa më shpejt të jetë e mundur. Arsyeja është se është e vështirë për mëlçinë të merret me të gjitha toksinat që vijnë (alkooli, ëmbëlsirat artificiale, dieta me yndyrë të lartë, medikamente të caktuara, etj). Ajo fillon të ruajë toksinat e pafiltruara në qelizat e yndyrës. Kështu ju fitoni peshë.
/©gatuajshendetshem.com
përktheu j.memeli/