5 veprat qe po shkaterroni martesen tuaj

5 shenjat
Secili nga mëkatet më të njohura mund të shkatërrojnë një individ, por gjithashtu mund të bëjnë kërdi në jetën e lumtur që ju ndani me bashkëshortin/en tuaj.

1.Lakmia
Gjëra të tilla si ngopje të vijnë në mend kur dëgjon fjalën “lakmi”. Kur është fjala për martesën, nuk ka rëndësi se në çfarë po abuzon një bashkëshort/e (mund të jetë ndonjë nga blerjet e shtrenjta apo alkol); ajo që ka rëndësi është se bashkëshorti/ja juaj po merr kënaqësi në kurriz të të dashurve të tij/saj sepse kjo veper demton martesën lejon që dëshirat e tepërta të kenë përparësi ndaj bashkëshortit/es.

2.Epsh/
Është e zakonshme që mashtrimi mund të çojë në dëme të mëdha të martesës. Por kjo veper imbulon shumë më tepër sesa thjesht çështje fizike. Megjithëse por nografia po bëhet gjithnjë e më e pranueshme, hulumtimi i ndërlidhur me efektet e tij tregon se por nografia mund të jetë jashtëzakonisht e dëmshme për martesat.

3.Babëzi
Babëzia është e lidhur me egoizmin dhe dëshirat përkatëse për pasuri dhe fuqi dhe nuk ka vend në martesë. Në marrëdhënie të shëndosha, të dy bashkëshortët i japin përparësi njëri-tjetrit mbi çdo gjë tjetër në jetën e tyre; pasuria dhe fuqia nuk duhet të jenë prioritet.

4.Krenari
Krenaria është një koncept i ndërlikuar. Sigurisht që ju duhet të ndiheni krenar për veten dhe të keni vetëvlerësim të mirë, por krenaria kthehet në një nga shkaqet shkatërrues kur ju mendoni se të tjerët janë më poshtë ju. Mund të mendoni se jenë më të mirë se partneri juaj, por duhet të qëndroni të përulur. Kur të dy bashkëshortët kanë këtë mentalitet të përulur, martesa e tyre do të lulëzojë.

4.Dëshpërim
Dëshpërimi shpesh i bën të dy bashkëshortët të mjerë, por vazhdimisht rrezatimi i negativitetit rreth bashkëshortit tuaj është një veper që ne duhet të shmangim. Nëse gjendja juaj është më shumë se e keqe, mendoni të kërkoni kujdes mjekësor për të trajtuar se mund të jetë depresioni ose ndonjë sëmundje tjetër mendore.

5.Zemërim i thellë
Zemërimi në martesë, nuk është një mëkat, reagimi juaj ndaj zemërimit përcakton nëse po e leni kete veper të ndërhyjë në martesën tuaj. Çiftet që i lënë emocionet e tyre të marrin kontrollin gjatë situatave të nxehta bien pre e zemërimit. Me emocionet e tyre të pakontrolluara, ata bëjnë gjëra për të lënduar partnerët e tyre, qoftë emocionalisht, mendërisht apo fizikisht