2 vjet pas trajtimit rraskapitës për kancerin vjen lajmi i mire per 47 vjecaren. Dhe ka nje mesazh per te gjithe

0
380

CEO dhe themeluesja e WundaBar u diagnostikua me një kancer të rrallë, agresiv të qafës së mitrës. Ajo ka qenë e sinqertë për udhëtimin e saj për të inkurajuar të tjerët dhe te jap shprese se do tja dalesh.

Nga Meghan Holohan
2 vite më parë kur Amy Jordan kuptoi se u diagnostikua me një kancer agresiv të qafës së mitrës dhe iu nënshtrua një trajtimi rraskapitës. Por pas veshtiresise vjen dhe lehtesimi.

47-vjeçarja tani ka filluar te stervitet serisht si disa vite me pare dhe eshte shume e aktive. Eshte shume falenderuese per ata qe kane motivuar.

Në vitin 2020, Jordan u diagnostikua me karcinomë neuroendokrine me qeliza të vogla të qafës së mitrës, një lloj i rrallë dhe agresiv i kancerit të qafës së mitrës. Sipas MD Anderson Cancer Center , rreth 100 nga 11,000 rastet e kancerit të qafës së mitrës. Diagnoza nënkuptonte se ajo duhej t’i nënshtrohej një plani intensiv trajtimi.

“Onkologu im tha, ‘Kjo është vërtet e rrallë dhe agresive, dhe ne duhet të hedhim gjithçka në të,” tha Jordan për mediat.

Pas pesë muajsh trajtimi, i cili përfshinte 90 orë kimioterapi, 25 ditë rrezatim dhe një histerektomi radikale, Jordan tani ndihet me mire dhe me nje semundje te larguar nga ajo.

Tani ndihem me mire dhe po filloj nje jete te re duke mos ju dorezuar semundjes.

Sëmundja e kancerit dhe shërimi prej tij i mësoi asaj se si të ishte një mësuese më e mirë dhe te jap ndihme ne njerezit qe jane diagnostikuar me nje semundje te till. Ajo thote qe duhet te keni durim dhe dite me te mira do te vijn.

Ajo tashme eshte nje frymezim per te gjithe.