Zvogëlon rrezikun e kancerit dhe nga sëmundjet e zemrës, ky është ushqimi që bën “mrekulli”

0
274

Disa nga rreziqet më të mëdha shëndetësore janë të lidhura drejtpërdrejt me faktorë duke përfshirë nivelet e pakontrolluara të sheqerit në gjak dhe kolesterolit, të cilët mund të shkaktojnë më shumë sesa thjesht shtim në peshë.

Studimet kanë zbuluar se këto probleme të mbetura të pa trajtuara mund të bëjnë që jetëgjatësia të bjerë deri në gjashtë vjet. Ajo që hani do të përcaktojë se si këto nivele rriten dhe ulen me një mëngjes duke ndihmuar në uljen e rrezikut të vdekjes nga të gjitha shkaqet me 20 për qind.

Disa preferojnë çajin me reçel mbi bukë të thekur, ndërsa të tjerë nuk mund të kalojnë një bythë proshutë. Dhe sigurisht, është e lehtë të argumentosh se asgjë nuk e kalon një mëngjes të vërtetë anglez.

Por një opsion i shëndetshëm i mëngjesit mund të jetë më i rëndësishëm për një shëndet të mirë nga sa mendoni. Në fakt, shkencëtarët besojnë se fillimi i ditës me vaktin e duhur mund të shtojë vite në jetën tuaj.

Për përgjigjet që kanë të bëjnë me jetëgjatësinë, do të ishte e gabuar të mos merreshin parasysh zakonet e mëngjesit të njerëzve të mërzitur, të cilët duken se janë ekspertë. Nuk është për t’u habitur, një dietë e shëndetshme është një pjesë e rëndësishme për të rritur jetëgjatësinë, veçanërisht në mëngjes.