Tifozi futet ne sallen e operimit dhe shikon ndeshjen gjate operacionit

0
80

Pasioni për futbollin ndaloi të gjithë botën për Kupën e Botës në Katar. Miliona tifozë në mbarë botën përpiqen në çdo mënyrë të ndjekin ekipet e tyre kombëtare përkatëse, të angazhuara në këtë kompeticion.

Megjithatë, mund të thuhet se disa sakrifica ekzagjeruese, si në rastin e fundit të një njeriu që e ka ndjekur Botërorin teksa po operohej.

Imazhi, i shpërndarë nga spitali “SP ZOZ MSWiA” në Kielce, në fakt portretizon njeriun duke u operuar nga dy mjekë me një televizor të instaluar në dhomë dhe të akorduar për ndeshjen e fituar më pas nga ekipi kombëtar i Robert Lewandowskit.

Anestezia kurrizore, çfarë është dhe kur përdoret? Kur bëhet fjalë për anestezi spinale, përdoret gjatë procedurave kirurgjikale më të gjata se 10 minuta. Kjo i lejon pacientit të mbetet plotësisht i vetëdijshëm, por në të njëjtën kohë ndërpret ndjesinë e stimujve nga beli e poshtë.

Kjo lloj anestezie përdoret gjatë operacioneve të barkut ose traktit urinar, të kryera në gjymtyrët e poshtme. Anestezia kurrizore është shumë më pak e rëndë për trupin sesa anestezia e përgjithshme, prandaj përdoret shpesh. Gjithashtu ajo lejon “kollondrisjen” komode të pacientit gjatë ndërhyrjes dhe i mundësoni atij të kthehet shpejt në formë.