Terhiqet ilaci nga tregu.Përmbanin kimikate që shkaktojnë kancer

0
463

Tërhiqen me urgjencë nga tregu ilaçe të tensionit të lartë.

Dy ilaçet Quinapril dhe Hidroklorotiazide, janë tërhequr nga tregu për shkak të pranisë së nitrosaminës, sipas një njoftimi të postuar në faqen e internetit të Administratës së Ushqimit dhe Barnave.

Administrata Amerikane e Ushqimit dhe Barnave njoftoi se Aurobindo Pharma po tërheq nga tregu numrat QE2021005-A dhe QE2021010-A të tabletave Quinapril dhe Hydrochlorothiazide USP 20mg/12.5mg, sipas New York Post.

Tërheqja ka ndodhur për shkak të pranisë së nitrosamine, ose N-nitroso-quinapril, një substancë që gjendet zakonisht në ujë dhe ushqime, duke përfshirë mishrat e pjekur në skarë, produktet e qumështit dhe perimet.

Të gjithë janë të ekspozuar ndaj disa niveleve të nitrozaminave, tha FDA, por ekspozimi ndaj tyre mbi nivelet e pranueshme për periudha të gjata kohore mund të rrisë rrezikun e kancerit.

Tabletat Quinapril dhe Hydrochlorothiazide përdoren për trajtimin e hipertensionit. Pacientët duhet të kontaktojnë mjekun e tyre nëse do të vazhdojnë të marrin mjekimin e tyre ose nëse duhet të marrin në konsideratë një trajtim alternativ.