Si ti lani rrobat në menyrën më ekonomike

0
164

Kohët e fundit të gjthe kemi vënë re një rritjë në faturat e energjise elekstrike si pasojë e rritjes së vlerave të energjisë.

Kursuesi i zgjuar i energjisë, profesionisti Scott Dixon tha për The Sun që ai ka arritur të kursejë 72 paund në vit me metodat e tij.

Ja këshillat e tij në larjen dhe tharjen e rrobave ku ju mund të kurseni:

Lavatricen mos e mbushni plot fare pasi cikli i larjes do të kerkojë më shumë energji dhe zgjatet procesi.

Nëse duhet të lani xhinse, bluza dhe peshqirë rekomandohet çdo tre përdorimesh, por nëse mirëmbahen për hir të portofolit tuaj mund te shyni kohën.

Orët e darkës janë më ekonomike ne faturimin e kilovatëve por duhet te keni kujdes që të fikni pajisjet para se te flini sepse rreziku i marrjes flakë nuk duhet anashkaluar.

Përdorni detergjentin e duhur qe kryhen punë pa nevojë e nje cilki larjeje me temperature shumë të lartë pasi ulja e gradimit shkurton edhe vleren në fund.
Nëse përdorni makinën tharëse të rrobave sugjerohet që para se ti fusni në tharësen ti bëni një cetrifugë ekstra në mënyrë që të mos sforcohet më shumë energjikisht.

Gjithashtu shfrytezoni oren e para te diteve e diell per tharjen e rrobave jashte ne tela jo ti fusni ne tharese.