Si të lani jastëkët me pupla në lavatrice? Në këtë mënyrë ata do të jenë si të rinj

0
117

Për shumë njerëz, vetë ideja e larjes së jastëkëve me pupla mund të duket krejtësisht e pabesueshme. Megjithatë, mund të bëhet lehtësisht, sidomos po t’i përmbaheni disa rregullave.

#Si të lani jastëkët në lavatriçe?
Së pari, sigurohuni që jastëku të mos jetë i grisur.
Vendosni vetëm një jastëk në kazan. Në këtë mënyrë do të ketë shumë hapësirë .
Përdorni detergjentët e duhur. Zgjidhni ato të dedikuara për larjen e buta dhe puplat.
Së fundi, aktivizoni programin e duhur. Mos harroni se temperatura nuk duhet të kalojë kurrë 40℃.

#Si të thani jastëkët me pupla?
Opsioni më i mirë do të ishte t’i nxirrnit jashtë dhe t’i lini të thahen.
Vendosini ato në një tharëse me ngadalë dhe në temperaturë të ulët.
Nëse nuk keni tharëse automatike, vendosini në tharësen e zakonshme të rrobave por cdo 2-3 orë i tundni fuqishëm dhe i ktheni në anën tjetër. Në këtë mënyrë ato nuk do të humbasin formën e tyre dhe do të jenë gjithmonë të buta. megjithese ne varesi te motit një tharje e tillë mund të zgjasë deri në disa ditë.

#MOS HARRONI, Topa Tenisi për larje dhe tharje.
Vendosni disa topa tenisi në kazan gjatë larjes dhe tharjes. Ky truk i zgjuar do të sigurojë që pendët të mos grumbullohen së bashku dhe jastëku të ruajë formën dhe gëzofin e tij natyral.
Në vend të topave të tenisit, mund të përdorni edhe topa të veçantë prej plastike enkas për larje, me pupla.

How to Wash Feather Pillows in the Washing Machine? This Way They Will Be Fluffy as New