Si të hiqni yndyrat nga rrobat. 3 këshilla kryesore qe duhe ti beni patjater. Video

0
122

Heqja e njollave të yndyrës nga rrobat: 3 këshilla kryesore
1. Vepro shpejt

Ju keni mundësinë më të mirë për të hequr një njollë yndyre nëse e arrini shpejt. Mos i jepni kohë për t’u vendosur në material.

2. Shmangni ujin

Mos u përpiqni të aplikoni ujë në yndyrë (përveç nëse e përzieni atë me një lloj detergjenti). Yndyrat nuk përzihen mirë me H2O dhe në fakt rrezikoni ta përkeqësoni njollën.

3. Bëhuni i zgjuar për pëlhurën

Gjithmonë kontrolloni etiketën në veshje – këto udhëzime i tejkalojnë të gjitha të tjerat. Nëse artikulli është i pastër kimik, është më mirë ta çoni te një pastrues profesionist. Nuk është gjithashtu një ide e mirë të përdorni detergjentët e përmendur më poshtë në pëlhura delikate ose të veçanta, si mëndafshi, kamoshi ose kadife.

Çfarë e largon yndyrën nga rrobat?
Produktet shtëpiake si detergjenti i rrobave ose lëngu larës janë zgjedhjet tuaja të preferuara, pasi yndyrat shpërbëhen relativisht lehtë nga produktet me bazë sapuni.

Në varësi të asaj që keni në shtëpi, zgjidhni një nga metodat tona më poshtë dhe mësoni se si të hiqni yndyrat nga rrobat përgjithmonë.

Do t’ju duhet :

Peshqir letre ose tharje letre

Një copë kartoni ose një peshqir

Makinë larëse

Furçë dhëmbësh

Detergjent i lëngshëm biologjik

Sasi e vogël uji

Lëng larës

Shampo

xhel aloe vera

Llak flokësh

Miell misri ose pluhur për fëmijë
Metoda
Zbutni pëlhurën
Sigurohuni që njolla të jetë e sheshtë dhe lehtësisht e arritshme.

Shtoni mbështetjen e kartonit
Vendoseni kartonin ose peshqirin brenda veshjes, nën njollë. Kjo do të thithë ujin dhe do të mbrojë pjesën tjetër të pëlhurës.

Filloni të lyeni butësisht
Lyejeni me kujdes çdo yndyrë të tepërt me një pecetë ose peshqir letre.

Përgatitni një përzierje pastrimi
Holloni një lugë çaji apo më shumë detergjent të lëngshëm biologjik me një sasi të vogël uji.

Fërkoni butësisht përzierjen
Aplikoni tretësirën në njollë dhe fërkojeni butësisht me gishta.

Shpëlajeni
Shpëlajeni veshjen nën një rubinet të rrjedhshëm.

Lani veshjen tuaj
Kontrolloni etiketën e kujdesit në artikullin tuaj dhe lani në vendosjen më të nxehtë të përshtatshme për pëlhurën.

Kontrolloni nëse njolla është zhdukur
Sigurohuni që njolla të jetë hequr plotësisht përpara tharjes; nëse jo, përsëritni procesin e heqjes së njollës ose provoni metodën e mëposhtme.