Si te dalloni nje gjenjeshtare te semure? Ja 3 shenjat e tyre

0
542

Mashtrimi patologjik, ose pseudologjia fantastica, eshte nje ces shume i keq i personave. Edhe pse nuk njihet si nje semundje, ende, ajo konsiderohet si nje shprehje e formave te renda te crregullimeve mendore. Nje genjeshtar patologjik nuk mund te dallohet nga pamja, por mund te dallohet nga sjellja.

1. Cdo dite bisedoni me individin qe ju mendoni se vuan nga ky crregullim. Shikoni nese biseda permban shprehje te pabesueshme per jeten e personit. Genjeshtaret e semure genjejne pa vetedije dhe zakonisht ndodh qe nuk mund te vazhdojne nese pyeten me imtesi. Pyesni per detaje lidhur me cdo fjali qe thote, dhe vereni nese ndihet ne siklet per pyetjet tuaja te vazhdueshme.

2. Rikujtoni situata ne te cilat keni menduar se subjekti ka qene duke genjyer. Nese ju kujtohen keto situata diskutojini me te intervistuarin dhe kerkoni shpjegim per genjeshtren, bejeni fakt te kryer se ka qene nje genjeshter, dhe kerkoni shpjegime. Genjeshtaret e semure mbajne mend shume mire por versionet e tyre ndryshojne cdo here.

3. Merrni parasysh nese personi me te cilin po flisni eshte diagnostikuar per ndonje semundje mendore, dhe nese po, per cfare lloj crregullimi dhe me cfare simptomash.