Shkenca shpjegon se çfarë i ndodh trupit tuaj kur hani tersher çdo ditë

0
1127

“Mëngjesi është vakti më i rëndësishëm i ditës”, mund të keni dëgjuar të thonë prindërit tuaj dhe gjëra të mahnitshme mund t’i ndodhin trupit tuaj nëse mëngjesi juaj përfshin tërshërë. Kjo një super kokrra është një energji e shëndetshme ushqyese që fshihet pas pamjes së saj.

Për më shumë se dy mijë vjet, njerëzit kanë mësuar të rritin dhe korrin tërshërën si një burim ushqimi dhe ilaçesh. Në mjekësi, tërshëra është përdorur dhe përdoret për shërimin e lëkurës, sëmundjeve të zorrëve, problemeve nervore dhe ankesave të mitrës, ndër të tjera.

Ja çfarë i ndodh trupit tuaj kur hani tërshërë çdo ditë

Një nga përfitimet më të mira të ngrënies së tërshërës çdo ditë është se kjo mund të ndihmojë në parandalimin e mbipeshes dhe shtimit të peshës. Kjo është për shkak të ndjenjës së ngopjes, ose kënaqësisë së urisë, që ju jep tershera kur e hani.Plus eshte burim energjie jeni me energjik.

Tershera ju bën të ndiheni të ngopur më gjatë dhe krijon ndryshime pozitive në trupin tuaj në disa mënyra. Së pari, tërshëra siguron energji të shkëlqyer të nivelit të ulët për një periudhë më të gjatë kohore. Së dyti, tërshëra siguron fibra për ta mbajtur stomakun tuaj të ngopur më gjatë.

Ndikimi ditor kalorik i një mëngjesi me tërshërë është i madh. Tershera mund t’ju ndihmojë të ulni totalin e kalorive ditore deri në 81%. Në një studim të mëngjeseve me GI të lartë kundrejt ushqimeve të mëngjesit me GI të ulët, tërshëra i parandaloi njerëzit të konsumonin tepër kalori në vaktet e mëvonshme.

Shumica e ushqimeve dietike me pak kalori dhe pak yndyrë nuk janë të mira për të na bërë të ndihemi të kënaqur. Bollguri është i mirë për atë ndjenjë të lumtur, të kënaqur, aspak të uritur, që do të thotë gjithashtu se do të hani më pak gjatë pjesës tjetër të ditës. Kjo ulje ditore në nevojën tuaj për kalori do të rezultojë në humbje të mrekullueshme të peshës dhe ndryshime të humbjes së yndyrës në trupin tuaj.Ja cfare efektesh ka:

* Ulja e kolesterolit

* Më pak rrezik për sëmundje kardiovaskulare

* Rrezik më i ulët i dështimit të zemrës

* Përmirësimi i përgjigjes imune

* Stabilizon sheqerin në gjak dhe zvogëlon rrezikun e diabetit të tipit 2

* Burim i shkëlqyer i fibrave që mbron nga kanceri i gjirit

* Drithërat integrale mbrojnë nga astma e fëmijërisë

* Alternativë e sigurt e grurit për ata që vuajnë nga sëmundja celiac ose ata që shmangin glutenin në dietat e tyre