Shenjat dhe simptomat e menopauzës që të gjitha gratë duhet t’i dinë

0
16152

Koha për menopauzë është zakonisht ndërmjet 49-52 vjeç, por ky interval kohor ndryshon nga individi në individ, meqë të gjithë njerëzit dhe organizmat nuk janë të njëjtë.

Këtu janë disa simptoma të menopauzës që mund t’ju ndihmojnë të njihni nëse keni arritur këtë fazë:
1. Perioda të çrregullta
2. Thatësi vaginale
3. Oreks konstant
4. Avlla të nxehta
5. Djersitje natën
6. Metabolizëm i ulët
7. Fitimi i peshës
8. Ndryshiim humori
9. Fryrje në pjesë të ndryshme të trupit
10. Mbajtja e ujit
11. Probleme me gjumin
12. Nervozizëm
13. Harresë
14. Turbullim i mendjes
15. Ndjenja të ndryshme për seksin
16. Ndryshimet e përgjithshme fizike
17. Ndryshimet mendore
18. Humbja e epshit
19. Lodhje
20. Rënie flokësh
21. Probleme imi
22. Ndryshon era e trupit
25. Irritim
26. Dhimbje kyçesh
27. Probleme me tretjen
28. Kruajtje e lëkurës