Shenja më e madhe e mosbalancës së hormoneve. Gratë nuk duhet ta injorojnë kurrë!

0
237

A jeni zgjuar ndonjëherë në mes të natës të mbytur në djersë, sikur të keni mbaruar një stërvitje intensive? Nëse po, ju nuk jeni të vetëm. Në fakt, vlerësohet se deri në 3% e popullsisë vuan nga djersitja e natës. Mund të jetë një problem themelor dhe potencialisht serioz. Dhe hormonet tuaja janë në rrënjë të problemit.

Nga gjëndrat e veshkave, te vezoret, gjëndrat tiroide dhe pankreasi ekziston prodhimi i vazhdueshëm i hormoneve në të gjithë trupin dhe një rrezik i vazhdueshëm për pabarazitë hormonale. Gratë janë veçanërisht të prirura për këto luhatje, por të dyja gjinitë mund të përjetojnë hormonet e jashtme që prodhojnë simptoma të padëshiruara, përfshirë djersitjen e natës.

Në vijim janë disa nga shkaqet kryesore të djersitjeve të natës dhe disa zgjidhje të thjeshta për t’ju ndihmuar të zgjidhni problemin natyrshëm.

Menopauza

Menopauza është një proces biologjik plotësisht i natyrshëm i shkaktuar nga nivelet e ndryshuara të hormoneve riprodhuese. Për gratë në 40 dhe 50 vjeç që kalojnë nëpër menopauzë, ky ndryshim drastik hormonal mund të çojë në simptoma të ndryshme të padëshiruara të menopauzës, duke përfshirë djersitje natën dhe afsh në pjesën më të madhe.

Për të minimizuar gjasat e djersitjeve të natës:

Merrni më shumë Omega 3
Konsumimi i më shumë acideve yndyrore omega 3 mund të ndihmojë në balancimin e hormoneve dhe në reduktimin e simptomave të menopauzës.

Shmangni alkooli, kafen, mishin dhe duhanin

Hani yndyrna të shëndetshme

Të hani një shumëllojshmëri ushqimesh me acide yndyrore të shkurtra, të mesme dhe të gjata, është çelësi për të mbajtur hormonet tuaja në kontroll. Jo vetëm që këto yndyrna janë blloqe themelore të ndërtimit për prodhimin e hormoneve, por ato mbajnë nivelet e inflamacionit të ulëta dhe nxisin metabolizmin tuaj.

Tri nga burimet e preferuara të yndyrave anti-inflamatore, të shëndetshme përfshijnë: Vajin e kokosit, avokadon dhe salmonin e egër

Mos harroni se gjithmonë duhet të vizitoni mjekun tuaj nëse jeni duke përjetuar djersitje gjatë natës së bashku me simptoma të tjera të pashpjegueshme shëndetësore.