Receta popullore ruse që shëron acarimin e fytit dhe bajamet

0
937

Keni acarim fyti?

Kjo është recetë e vjetër popullore me ndihmën e së cilës mund të shëroni acarimin e fytit dhe bajameve. Kjo metodë e vjetër popullore ruse ka fituar edhe “shpjegim shkencor”. Ekziston dhe përdoret me dekada.

Dhe pavarësisht stepjes që të gjithë kanë kjo metodë vërtetë funksionon. Është verifikuar! Nëse keni fyt të pezmatuar, madje edhe temperaturë, veproni kështu:

Merrni garuzhdën. Kthejeni anën e rrumbullakët përballë vetes. E lyeni me pak mjaltë dhe ngadalë lëpijeni atë. Veproni kështu tri herë. Tri herë lyeni garuzhdën me mjaltë dhe lëpijeni.

Këtë veprim përsëriteni tri herë në ditë: Në mëngjes, pasdite dhe në mbrëmje.

Me këto lëvizje të gjuhës (lëpirja e garuzhdës) rritet qarkullimi i gjakut deri te bajamet, zvogëlohet pezmatimi, enjtja dhe si pasojë e kësaj, zvogëlohet edhe temperatura.