Pse duhet të uleni gjithmonë në anën e majtë të avionit?

0
185

Një ekspert i TRAVEL ka zbuluar pse duhet të zgjidhni gjithmonë anën e majtë të avionit kur rezervoni vendet tuaja.

Përpjekja për të fjetur në aeroplan mund të jetë e vështirë – por zgjedhja e anës së duhur të kabinës mund ta bëjë pak më të lehtë.

Themeluesi i AirAdvisor , Anton Radchenko tha se sediljet e dritareve janë shpesh “më të lakmuara” pasi ato mund të përdoren si mbështetëse koke kur flini.

Megjithatë, zgjedhja e anës së majtë të avionit mund të bëjë një ndryshim të madh – pasi ata kanë më shumë hapësirë.

Ai tha se “ana e majtë zakonisht ofron më shumë hapësirë ​​për mbështetësen e kokës sesa e djathta për shkak të vendndodhjes së dritareve, kështu që synoni anën e majtë”.

Ekspertë të tjerë e kanë mbështetur këtë, duke thënë gjithashtu se sediljet janë zakonisht jashtë qendrës në të majtë për shkak të derës së avionit në pjesën e përparme, kështu që e bën më të rehatshme të mbështetesh.

Vendet e dritareve janë gjithashtu të shkëlqyera për të fjetur, sepse pasagjerët nuk do t’ju duhet t’ju zgjojnë për të shkuar në banjë.

Dhe sipas një studimi, sedilja në dritare është zgjidhja më e mirë për të reduktuar shanset për t’u sëmurë .

Studimi i vitit 2018 i financuar nga Boeing zbuloi se ju keni 80 për qind të ngjarë të kapni një virus nga pasagjerët nëse uleni pranë tyre.

Pasagjerët e ulur në sediljen e korridorit mund të infektojnë gjithashtu të gjithë të tjerët në sediljet e korridorit, pasi ata kishin më shumë gjasa të vinin në kontakt me njerëzit e tjerë që lëviznin.