Pastruesja e hotelit tregon sekretin – ja pse nuk duhet ta rregulloni KURRË krevatin

0
303

Një pastruese hoteli ka zbuluar një nga rregullat e qëndrimit në hotel – dhe ajo ja pse të mos rregulloni shtratin

Një shtrat i rregulluar në mënyrë perfekte mund të ngatërrojë pastruesit te cilet mund te mendojne se shtrati ska nevoje per nderrim te carcafeve. Dhe kjo ben qe ata ta len ashtu sic ishte dhe per pushuesit qe do te vijn.

Kjo zonjë e cila punonte në një resort në Australi në shërbim dhome, tha për Business Insider: “Nëse ne shohim që nuk e keni përdorur fare shtratin, mund të mos e ndërrojmë çarçafin.Dhe klientet e rinj te flen aty ku ishin te tjeret.

Sidoqoftë, ju mos e bëni këtë gabim mos e rregulloni dhomen tuaj para se telargoheni – pasi hotelet rrallë i ndryshojnë çarçafët çdo ditë aq me teper kur qendroni per nje kohe te gjate.

Njerëzit në Reddit diskutuan etiketën e shtratit kur qëndronin në një hotel.
Një person tha: “Sa herë që qëndroj në një hotel, gjithmonë i heq carcafë dhe i grumbulloj bashke me peshqirët e perdorur pas deres së banjos.” Qe pastrueset ti marrin dhe ti lajne.

Disa shpjeguan se si ishin mësuar ta bënin këtë nga prindërit e tyre: “Sa herë që rrinim në një dhomë hoteli babai im grumbullonte të gjithë carcafet dhe peshqiret ne grumbull të madh në dysheme diku në cep të dhomës qe te mos riperdoreshin.

“Asnjëherë nuk e kisha kuptuar pse nuk duhej sistemuar dhoma e hotelit deri sa fillova punë në shërbimin e dhomave të një hoteli”.

Tashme si eksperte ne kete fushe them se cdo kush qe ka fjetur ne ndonje hotel duhet te di te mos e sistemoje fare shtratin por perkundrazi te heq shtresat dhe peshqiret e perdorur e t`i mbledhi grumbull diku.