Pasi ikin dritat/ Mjeku përdor baterinë e makinës për të kryer operacionin urgjent

0
157

Në mjek i vërtetë është një person që dëshiron të ndihmojë njerëzit, i dashuruar pas profesionit dhe punon me përkushtim. Një mjek i tillë është edhe Dr. Christopher Yang. Këtij të fundit iu desh të merrte energji nga një makinë elektrike gjatë një operacioni.

Mjekut iu desh të anulonte ndërhyrjen për vazektominë të një pacienti. Vazektomina është një procedurë kirurgjikale për sterilizimin e meshkujve ose kontracepsionin e përhershëm. Për shkak se kishte marrë tashmë leje nga puna, pacienti nuk donte të anulonte.

Pasi pacienti kërkonte të operohej me patjetër, një nga anëtarët e stafit të Dr Yang bëri shaka se kirurgu mund të përdorte makinën e tij të re elektrike si burim energjie.Kështu, mjekut iu duk ide dhe vendosi pajisjet e tij në baterinë e makinës dhe kreu procedurën 20-minutëshe. Bateria fuqizonte një mjet elektrokauterik të përdorur për operacionin, si dhe një pajisje të vogël elektrike.

“Kam kryer atë që ka të ngjarë të jetë vazektomia e parë në botë me energji nga Rivian sot. Energjia në klinikë u ndërpre, pacienti nuk donte ta riprogramonte sepse ai kishte marrë tashmë leje. Elektrokauteria ishte normale, procedura shkoi mirë!”, tha doktori.