Nena shtatzen humb jeten nga gabimi fatal i mjekeve.

0
290

Gabime serioze të bëra nga anëtarët e stafit të një spitali në West Yorkshire çuan në vdekjen e një nëne për herë të parë vetëm disa orë pasi lindi.

Jade lindi djalin e saj Hugo pak pas orës 22:00 në spitalin Bassetlaw në Worksop.

Por disa orë më vonë ajo vdiq pasi pësoi një përmbysje të mitrës – një ndërlikim i rrallë në të cilin mitra kthehet pjesërisht ose plotësisht nga brenda.

Një hetim në gjykatën e Nottingham Coroner’s ka arritur në përfundimin se përmbysja ka ndodhur si rezultat i gabimeve të kryera nga një nga mjekët e saj dhe një mami në spital.

Kordoni i kërthizës së 33-vjeçares u zbulua se ishte tërhequr të paktën katër herë nga një mjek kur placenta e saj nuk ishte ndarë.

Ndihmës mjekja ligjore, Dr Elizabeth Didcock e etiketoi veprimin “një mungesë shumë serioze të kujdesit” që çoi në vdekjen e zonjës Hart.

Një raport i lëshuar në hetim zbuloi se nëna pësoi arreste të shumta kardiake.

Por ajo nuk do të kishte vdekur nëse nuk do të ishte përmbysja, u dëgjua.

Hetimi zbuloi gjithashtu se keqmenaxhimi i një hemorragjie të vazhdueshme kontribuoi gjithashtu në vdekjen e saj, me kontrolle të rregullta që nuk u kryen në orët para tragjedisë.

U dëgjua se ajo kishte humbur të paktën 5.5 litra gjak dhe përfundimisht kishte pësuar dështim të organeve dhe dëmtim të trurit, me neglizhencën që kontribuoi në vdekjen e saj.