Ne jemi duke ngrënë toksina! Ja si t’i dalloni domatet OMGJ me 2 hapa të thjeshtë

0
294

Shumë njerëz nuk i njohin mirë domatet dhe perimet e tjera të modifikuara gjenetikisht. Ne do t’ju paraqesim një metodë shumë të thjeshtë se si t’i dalloni ato me vetëm 2 hapa. Ne jemi të rrezikuar, sepse po hamë përbërës me përmbajtje toksinash të ndryshme.

FDA ka vendosur që nuk duhet të shqetësoheni nëse domatet që konsumoni janë një lloj hibridi me gjenet e bretkosave në mënyrë që ato të bëhen rezistente ndaj temperaturave të ulëta. Por, ju si konsumatorë, mund ta zbuloni lehtësisht nëse jeni duke ngrënë produkte OMGJ:

Frutat dhe perimet që janë rritur në mënyrën e zakonshme (me injektimin e kimikateve) kanë etiketa me një kod që përbëhet nga katër shifra. Ato që kultivohen në mënyrë organike kanë etiketa çmimesh me një kod që përbëhet nga pesë shifra, duke filluar me numrin 9. Frutat dhe perimet e modifikuara gjenetikisht (GM) kanë etiketa çmimi me një kod që përbëhet nga pesë shifra duke filluar me numrin 8.

Këto këshilla janë mjaft të rëndësishme, duke pasur parasysh faktin se në këtë moment, më shumë se 80 për qind e ushqimit të përpunuar në SHBA është modifikuar gjenetikisht. Në shumë vende evropiane, prodhimi dhe shitja e produkteve OMGJ është e ndaluar. Këto vende përfshijnë Austrinë, Francën, Gjermaninë, Greqinë, Hungarinë dhe Luksemburgun. Dhe ju, duhet t’i mësoni mirë këto shenja, në mënyrë që të dini se si duhet të zgjidhni ushqimin që konsumoni në raftet e dyqaneve.