Moti: tornado dhe rryma te forta ajri, rajone në rrezik në orët dhe ditët në vijim ne Itali

0
137

ITALI.Pas ngjarjeve të rënda të tornados që goditën orët e fundit në brigjet e Liguria, Genova dhe Toscana, në Marina di Carrara, së shpejti priten stuhi të reja, jo vetëm në Liguria dhe Toscana, por mbi të gjitha në pjesën tjetër të rajoneve qendrore. në Emilia Romagna, Lombardi dhe Veneto.

Rritja e probabilitetit të ngjarjeve ekstreme të këtij lloji është në përputhje me atë që është parashikuar prej vitesh nga klimatologët dhe pasqyron paralajmërimet më të fundit të CNR në lidhje me rritjen e shpeshtësisë së këtyre fenomeneve, veçanërisht në brigjet e Tirrenit dhe në Valpadana.

NJOFTIM URGJENT: Një rrezik më i madh pritet të martën në Valpadana deri në mbrëmje ose tashmë të hënën në mbrëmje në Piemonte dhe Lombardi