Me ndihmen e ketij gjeniu pastroni tubat per vetem 2 minuta

0
512

Bllokimi i kanalizimeve, përkatësisht bllokimi në banjë, është një fenomen mjaft i pakëndshëm, pasi uji nuk zbret nga kullimi, shfaqet një erë e neveritshme dhe e gjithë kjo e bën të pamundur përdorimin e banjës. Si të përballeni me një detyrë kaq të vështirë në dukje, do të mësoni nga artikulli ynë.
Shkaqet e bllokimit

Një bllokim formohet, si rregull, për shkak të shkeljes së rregullave të vendosura për përdorimin e duhur të ujërave të zeza. Edhe pse gjithçka që futet në kanal është ndonjëherë mjaft e vështirë për t’u gjurmuar.

Pra, shkaqet më të zakonshme të telasheve janë:pelet nga rrobat;flokët;çdo mbeturinë e vogël;gëzofi i kafshëve.

Dhe të gjithë këta përbërës formojnë një gungë të dendur në tubin e kanalizimit, i cili fillon të parandalojë që uji të kalojë lirshëm nëpër të. Si rezultat, formohet një bllokim në banjë.

Përpara se të pastroni një bllokim në banjë, duhet të dini se ka disa opsione për pastrimin e bllokimeve për të zgjidhur këtë problem. Le të shqyrtojmë secilën prej tyre.

Metodat efektive të likuidimit
Heqja e bllokimeve me një kumarxhi

Një piston konsiderohet një pajisje mjaft e thjeshtë e krijuar për të qenë në gjendje të eliminojë bllokimet.

Udhëzimet se si të hiqni një bllokim me një kumar janë si më poshtë:

është e nevojshme të instaloni pistën në mënyrë që pjesa e saj e gomës të bllokojë plotësisht vrimën e kullimit;
është më mirë të pastroni banjën duke e mbushur me ujë paraprakisht, jo “të thatë”. Meqenëse në këtë rast rrjedha e ujit do të shtyjë nëpër mbeturinat, dhe jo rrjedha e ajrit, e cila është më efikase;
duke lëvizur dorezën lart e poshtë, bëni disa goditje me piston, si rezultat i së cilës ajri mund të hyjë papritmas në vrimën e kullimit dhe të shtyjë bllokimin në tub shumë më tej, pas së cilës është e nevojshme të ndizni ujin dhe të lani mbeturinat.

Këshillë profesionale: Ju mund të përdorni një piston për parandalim, dhe jo vetëm për të eliminuar bllokimet. Pra, përdorimi i rregullt i pistonit kontribuon në formimin më të rrallë të bllokimeve.
Kimikatet shtëpiake në luftën kundër bllokimeve

Përdorimi i kimikateve të ndryshme shtëpiake konsiderohet një mënyrë tjetër për të eliminuar bllokimet. Kjo metodë e eliminimit të bllokimeve është e njohur për një kohë të gjatë, megjithëse soda tani është zëvendësuar nga formulime të përmirësuara që janë të disponueshme falas.

Konsideroni se si të eliminoni bllokimin në banjë me kimikate shtëpiake:

“Mole” – shkatërruesi kimik më i zakonshëm i bllokimeve

është e nevojshme të zgjidhni një produkt specifik kimik shtëpiak, i cili mund të jetë ose i lëngshëm ose në formën e pluhurit;
duhet të lexoni udhëzimet për përdorim dhe të përcaktoni nëse ky produkt është i përshtatshëm për llojin tuaj të tubave të kanalizimeve;
është e nevojshme të derdhni ose derdhni, sipas udhëzimeve, agjentin në vrimën e kullimit, dhe kur përdorni një agjent të thatë, është gjithashtu e nevojshme të derdhni një gotë me ujë të nxehtë;
për një efekt më të mirë të produktit në bllokim, është e nevojshme t’i rezistoni atij për një kohë të caktuar – koha e ekspozimit tregohet në udhëzime;
është e nevojshme të hapni rubinetin e ujit të nxehtë dhe të shpëlani mjaft mirë tubat, duke larë kështu depozitat dhe mbeturinat e ndryshme.

Këshillë profesionale: Kur zgjidhni kimikate shtëpiake direkt për banjë, duhet të zgjidhni një produkt që mund të shkrijë flokët. Kur zgjidhni kimikate shtëpiake për të hequr lavamanët e bllokuar të kuzhinës, mbani mend se produkti i zgjedhur duhet të heqë yndyrat.
Pastrimi i sifonit

Më shpesh, para se të hiqni bllokimin, është e nevojshme të pastroni sifonin. Në fund të fundit, do të jetë gjithashtu e dobishme për të parandaluar shfaqjen e një erë të pakëndshme në banjë, e cila shfaqet për shkak të formimit të sedimentit me një erë të pakëndshme në muret e sifonit.